Hlavní obsah

Stáhněte si novinku U2 zadarmo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina U2 zveřejnila v rámci charitativní akce na internetu novou píseň Invisible, která je zdarma ke stažení na iTunes.

Článek

Za každé stažení písničky má navíc Bank of America zaplatit jeden dolar ve prospěch organizace RED, která bojuje proti AIDS. Konkrétně poskytuje v nejchudších zemích světa testy, prevenci a léčbu nakažených AIDS. Organizace odhaduje, že partnerství s bankou a s U2 jim vynese asi 10 miliónů dolarů.

„Vezmeme energii kolem Super Bowlu a zájem o U2 a přesměrujeme to do boje proti AIDS,” uvedl zpěvák Bono pro deník USA Today. Invisible však podle něj není první singl z připravované desky. „Máme jiný song, který zahájí celé album, tohle je taková malá ukázka, abychom lidem připomněli, že existujeme.”

U2 minulý rok pracovali na novém řadovém albu s producentem Danger Mousem, ale pořád není stanoveno oficiální datum vydání ani název. Prý si vyžádá ještě několik měsíců práce, nicméně Bono se domnívá, že během léta by už vyjít mělo.

Další nová písnička Ordinary Love se proslavila ve filmu o jihoafrickém vůdci Nelsonu Mandelovi. Vyhrála už Zlatý glóbus a byla nominována také na Oscara.

Reklama

Výběr článků

Načítám