Hlavní obsah

Rodina i kolegové se rozloučili s Ladislavem Trojanem

Rodina a kolegové se v pražském kostele svatého Ignáce na Karlově náměstí rozloučili při zádušní mši s hercem Ladislavem Trojanem. Ten zemřel 18. prosince ve věku 90 let.

Pohřeb Ladislava TrojanaVideo: Novinky

 
Článek

Jako na kolegu, s nímž byla vždy legrace a navzdory pokročilému věku si uchovával mladistvého ducha, zavzpomínal na hereckého doyena Otakar Brousek.

Trojan se stal zakladatelem umělecké dynastie a filmu či divadlu se věnují nejen jeho synové Ivan a Ondřej, ale i vnuk Josef.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Poslední rozloučení s hercem Ladislavem Trojanem. Vlevo synové Ivan a Ondřej.

Jednou z Trojanových nejznámějších rolí byl nejmladší člen klanu Potůčkových z televizního seriálu Tři chlapi v chalupě. V divadle i televizi i ve filmu ztvárnil stovky rolí.

Ladislav Trojan (1932–2022)

  • Narodil se 1. srpna 1932 v Praze, zemřel 18. prosince 2022.
  • Od dětství hrál ochotnické divadlo, věnoval se i baletu a po absolutoriu gymnázia studoval na pražské DAMU.
  • Profesionální kariéru začínal v pražském Realistickém divadle, dnes Švandovo divadlo na Smíchově, následně přešel do Městských divadel pražských, následovaly další divadelní scény.
  • Do povědomí českých televizních diváků se zapsal natrvalo jako třetí chlap v druhdy velmi oblíbeném televizním seriálu Tři chlapi v chalupě, kde si zahrál nejmladšího člena dynastie Potůčkovic rodiny (syna Potůčka) společně s Lubomírem Lipským (děda Potůček) a Janem Skopečkem (otec Potůček).
  • Od roku 2011 moderoval i Kouzelnou školku, kde hrál dědu Láďu, tam skončil v listopadu 2018.
  • Během své kariéry odehrál stovky malých i větších rolí jak v divadle, tak v televizi, v níž začal hrát již v druhé polovině 50. let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám