Hlavní obsah

Kytaroví Kaiser Chiefs bilancují

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelou desítku let nás britští Kaiser Chiefs zásobují celkem chytrým přímočarým indie rockem a letos se rozhodli, že je čas shrnout singly na výběrovce, která nese název Souvenir 2004-2012.

Foto: Profimedia.cz

Kaiser Chiefs na vystoupení v britském Birminghamu

Článek

Kaiser Chiefs se začali pokoušet dělat muziku v devadesátých letech v Leedsu, ale na první oficiální LP si počkali až do roku 2005. Debut Employment se ovšem dravě prosadil, podařilo se jim prorazit do médií po celém světě a prodat asi tři milióny CD s písničkami inspirovanými rockem sedmdesátých i osmdesátých let s občas popovějšími refrény.

Své fanoušky později potěšili i deskami Yours Truly, Angry Mob s hitem Ruby nebo Off with Their Heads a The Future Is Medieval. Z nich pocházejí singly použité na Souveniru, s výjimkou jediné nové písně Listen to Your Head. Řízné kytarové riffy a nekomplikovaná chytlavost patří k jejich nejsilnějším zbraním. Souvenir dokazuje, že hit prostě napsat umí a ne jeden.

Celkové hodnocení: 80 %       

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám