Hlavní obsah

Kaiser Chiefs uzavřeli první den festivalu Rock For People

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Důstojné zakončení nabídl první den Festivalu Rock For People. Britská skupina Kaiser Chiefs příjemně překvapila. Ukázalo se, že není jen tvůrkyní pár snadno zapamatovatelných hitů. Živé vystoupení bylo melancholičtější než nahrávky a více se v něm projevovaly vlivy novoromantismu, ale i odkaz Davida Bowieho a Roxy Music, i když nejvýraznější byl v tvorbě patrný odkaz klasické nové vlny a beatu šedesátých let, zejména Kinks.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Kaiser Chiefs na festivale Rock for People

Článek

Novovlný odkaz se nejvíce projevoval ve zvuku syntezátoru, který přecházel z bzučení až do basové bručení, typického pro Roland TB 303. Skupina sice hodně vychází z minulosti, z tradic britského rockového písničkářství šedesátých let, přece jen se však snaží být modernější a v Never Miss a Beat se dokonce objevy názvuky taneční hudby.

Vybočuje tak z řady kapely, které jen recyklují beat šedesátých let se zvonivými kytarami a chytlavými refrény. Dojem z vystoupení umocnily vzdálené blesky, naštěstí byl déšť jen mírný a tak publikum pod pódiem neprořídlo.

Nejvěští úspach ale slavily především kapely, které staví na chytlavém repertoáru, ať už to byli Flogging Molly nabízejí kombinaci irské hospodské hudby a punku, nebo španělští The Locos, hrající ska punk, či mexičtí Los de Abajo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám