Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Lidé se do kin pořád nevrátili, trochu chodí na americké hity

Návštěvnost českých kin je stále minimální. Za celý víkend si v ČR koupí lístek kolem čtyřiceti tisíc diváků.

Foto: Paramount Pictures

Tiché místo: Část 2 (Emily Bluntová)

Článek

Jednotlivé filmy teď mají návštěvnost jen v jednotkách tisíc za víkend. Výjimkou se stal pouze americký horor Johna Krasinského: Tiché místo: Část 2, který sesbíral 14 345 diváků. Momentálně je tak nejnavštěvovanějším filmem v ČR, i když v době před covidem by šlo o velmi slabý výsledek.

Foto: Disney

Z filmu Soul (Duše).

Druhý je americký snímek Duše, přemýšlivá animovaná fantasy hříčka o hudbě, lidských touhách a duši. Středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner po letech dostane životní šanci hrát v jazzovém klubu. Najednou se ale přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Joe na svém životě lpí, duše číslo 22 zase nechápe, čím je lidský život tak výjimečný. A jak se Joe zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám si něco uvědomí.

RECENZE: Kino-pravda ze záchodků. Helena Třeštíková točila prostitutku 16 let

Film

Třetí pozice patří americké Cruelle. Emma Stoneová a Londýn 70. let – mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost módní legendy, baronky von Hellman (Emma Thompsonová). Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se pomstychtivou Cruellou.

České filmy jsou na tom bídně, na Bábovky přišly dva tisíce lidí, na Smečku 691 a na nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové Anny dokonce jen 662 lidí.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Tiché místo: Část 214 345
2.-Duše5 435
3.-Cruella4 173
4.-Godzilla vs. Kong2 944
5.V zajetí2 330
6.3.Bábovky2 032
7.-Podfuk za všechny prachy1 417
8.2.Země nomádů1 194
9.-Tom a Jerry1 119
10.1.Chlast897
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám