Hlavní obsah

Klimt točí Válku s mloky, Mádl o roce 1968

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní fond kinematografie rozdělil desítky milionů korun. Vysokými částkami podpořil zejména realizaci sci-fi filmu Válka s mloky režiséra Aurela Klimta nebo drama Vlny Jiřího Mádla.

Jiří Mádl

Článek

„Mezi sedm podpořených projektů se ve výsledku dostaly čtyři psychologická dramata, historické drama o okupaci Československa v roce 1968, fantasy pohádka navazující na úspěšný první díl a adaptace Čapkovy knihy Válka s mloky, pojatá jako kombinace hraného a zároveň animovaného snímku,“ uvedla předsedkyně Rady SFKMG Helena Bendová.

Odvážná a náročná adaptace světoznámého románu Karla Čapka Válka s mloky má být kombinací živých herců a triků. Režisér Aurel Klimt získal částku 14,5 milionu korun. Jedná se o koprodukci ČR se Slovenskem, Srbskem a Chorvatskem.

Foto: Profimedia.cz

Aurel Klimt

Jiří Mádl dostal 15 milionů korun na projekt Vlny. Příběh dvou bratrů se odehrává v období invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do tehdejšího Československa.

Nadějné debuty

„Jednou z debutujících režisérek je Veronika Lišková s filmem Rok vdovy. Scénář k psychologickému dramatu napsal Eugen Liška a Fond projekt podpořil částkou 8,5 milionu. Producentem je společnost Cinémotif Films a koproducenty budou Slovensko a Polsko. Druhou režisérkou, která debutuje se svým celovečerním hraným filmem Divočina, je Evženie Brabcová. Scénář rodinného dramatu s pohádkovými prvky napsala společně s Benjaminem Tučkem. Fond podpořil projekt částkou 8 milionů,“ uvedl za Fond Jiří Vaněk.

Les je film režisérů Tomáše Weinreba a Petra Kazdy, kteří spolupracovali již na oceňovaném filmu Já, Olga Hepnarová. Osudy hrdinů změní přírodní katastrofa. Tvůrci obdrželi 8 milionů korun.

Remake filmu po téměř 100 letech. Sci-fi Metropolis se vrací

Film

Tchajwanská studentka pražské FAMU Piaoyu Xie chystá film Ošklivá mandarinka o čínské studentce v Praze (6 milionů) a film režiséra a scenáristy Petra Kubíka Alchymistka zakletá v čase podpořil Fond částkou 4 miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám