Hlavní obsah

Když dětem vládne heroin. Seriál My děti ze stanice Zoo míří na HBO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 27. února začíná na HBO GO seriál My děti ze stanice Zoo o partě teenagerů, kteří se scházejí v berlínských klubech a experimentují s tvrdými drogami. Je to pro ně hra, ale netuší, že takovou hru nelze vyhrát.

Trailer My děti ze stanice ZOOVideo: HBO

 
Článek

Seriál volně vychází ze slavné německé knížky Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, která před desítkami let šokovala popisem dětských narkomanů. Šlo výpověď skutečné dívky v ich-formě, kterou sepsali dva novináři. Osud čtrnáctileté Christiane F.  byl později přeložen do mnoha jazyků.

Odehrával se v bývalém Západním Berlíně. Christiane žila v 70. letech na sídlišti Gropiusstadt v nefunkční rodině a z nudy se dala k partě mladistvých feťáků.

Postupně se dopracovala k těžké závislosti na heroinu a ke kariéře prostitutky. Opakovaně se pokoušela zbavit drog a začít jiný život.

Foto: HBO

My děti ze stanice Zoo

Pro nový seriál je děj upravený, ale základní myšlenka zůstává. Hlavní postavy Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi a Benno paří v berlínských klubech a cítí se nesmrtelní. Christiane utíká z rozvrácené rodiny. Drogy jsou ze začátku zábavné a vzrušující, ale z vrcholu vede cesta jen na dno.

Seriál společnosti Constantin Television vznikl v koprodukci s Amazon Germany v režii Philippa Kadelbacha.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám