Hlavní obsah

Dokument České televize o Miladě Karasové

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak fungoval svět manekýnek v Československu, jak se podařilo prosadit ve světě českým modelkám po roce 1989 a jak to prožívala zakladatelka českého modelingu Milada Karasová? Nejen na to odpoví dokument Krása na prodej, který je věnován právě jí. Uvede jej v úterý 7. prosince večer ČT 2.

Foto: archiv ČT

Milada Karasová

Článek

„Každému se líbí něco jiného a je to dobře. Každý člověk má v sobě něco krásného, ať je to fyzično, nebo duševno, protože klasická krása může být i nudná. Naopak nedokonalost je zajímavá a nádherná a víme, že někteří lidé září zevnitř. A to je ta největší krása,“ řekla Milada Karasová.

Sama začínala jako manekýnka v tehdejším Ústavu bytové a oděvní kultury. Na konci osmdesátých let minulého století už u nás vyhledávala pro francouzskou agenturu Madison nové tváře. Poté si založila vlastní agenturu.

Foto: archiv ČT

Milada Karasová

Foto: archiv ČT

Milada Karasová se svými hvězdami Terezou Maxovou, Evou Herzigovou a Simonou Krainovou.

Milada Karasová stála u počátků hvězdných kariér modelek Evy Herzigové, Pavlíny Němcové, Terezy Maxové, Daniely Peštové či Simony Krainové. Ty všechny ve filmu promluví. Ovšem nejen ony. Milada Karasová diváky zavede na přehlídková mola v dobách, kdy byla sama manekýnkou. Poté odhrne oponu světového modelingu, kde není ojedinělá závist, nešetrné chování či zdravotní problémy, například anorexie.

„Snímek není jen životním příběhem Milady Karasové. Je také filmem o kráse a jejím vnímání v jednotlivých historických epochách, o vztahu dnešního světa k fyzické kráse,“ uvedla jeho režisérka Šárka Maixnerová.

Foto: archiv ČT

Milada Karasová byla úspěšnou manekýnkou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám