Hlavní obsah

Filmové premiéry: Skleněný pokoj, Šťastný Lazzaro a Kouzelný park

Právo, Věra Míšková

V legendární vile Tugendhat se natáčel film podle románu Simona Mawera Skleněný pokoj. Cenu za nejlepší scénář si z festivalu v Cannes odvezl Šťastný Lazzaro. June a její maminka vyčarovaly ve své představivosti animovaný Kouzelný park, kde všechno řídí zvířata.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Skleněný pokoj

Trailer k filmu Skleněný pokoj Video: Bioscop

Ve fiktivním příběhu postavil mistrovské dílo modernistické architektury architekt Von Abt pro bohatého židovského podnikatele Viktora Landauera a jeho ženu Liesel. Ta se však nejen díky Viktorově milostném poměru stále silněji upíná ke své přítelkyni Haně. Když Landauerovi utečou před nacismem, Hana zůstává v Brně a otevře se jí možnost návratu do Skleněného pokoje. Její vzpomínky na Liesel a předválečnou dobu ožívají...

Skleněný pokoj, Česko/Slovensko 2019, drama, 104 min., režie: Julius Ševčík, hrají: Hanna Alströmová, Karel Roden, Carice van Houtenová, Claes Bang, Roland Møller a další.

Šťastný Lazzaro

Trailer k filmu Štastný LazzaroVideo: KVIFF

Dobrosrdečný Lazzaro žije v izolované komunitě rolníků, kteří ztratili kontakt se zbytkem světa a bez nároku na mzdu, vzdělání nebo slušné životní podmínky tvrdě pracují pro svou vychytralou paní. Bez možnosti srovnání však žijí vlastně šťastně. Když pak zjistí, v jaké lži žili, s vidinou splněných snů se vydávají do města. Zatímco ostatní prožívají tvrdý střet s realitou, Lazzaro zůstává i uprostřed moderního světa dojemně bezelstný a přirozený.

Šťastný Lazzaro, Itálie / Švýcarsko / Francie / Německo 2018, drama, 125 min., režie: Alice Rohrwacherová, hrají: Adriano Tardiolo, Sergi López, Alba Rohrwacherová a další.

Kouzelný park

Trailer k filmu Kouzelný parkVideo: CinemArtCZ

Například bezpečáka tu dělá dikobraz, o údržbu se starají dva bobří vtipálci ...Jenže June zkouší některé z těch modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku, což většinou končí demolicí sousedství. Po jedné takové June slíbí, že už začne sekat dobrotu a přestane snít. Jednoho dne ji však osud zavede na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit fantazii a zastavit zánik tohoto ráje atrakcí?

Kouzelný park, USA / Španělsko 2019, animovaný, 85 min., režie: David Feiss

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám