Hlavní obsah

Filmové premiéry: Bourák, To musí být nebe, Na krev a Psí láska

Právo, Věra Míšková

Ivan Trojan a Jiří Macháček hrají hlavní role ve filmu Ondřeje Trojana Bourák. Na krev je dokument zachycující osmou generaci loutkářského rodu Kopeckých, Rosťu a Vítka Novákovy a jejich Cirk La Putyka. Koprodukční film To musí být nebe zkoumá identitu, národnost a sounáležitost, v níž humor přináší novou naději. Na 1200 km dlouhé trati závodu psích spřežení Finnmarksløpet se odehrává dokument Psí láska.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Bourák

Láďa řečený Bourák žije ve fiktivním severočeském Šlukdorfu, je to lempl, který se hrabe v autech, kašle na chátrající dům, ženu i dceru a se svou milenkou jezdí do Děčína i Ústí trsat rock, což je nejspíš to jediné, co mu jde. Miluje stará americká auta z padesátých let a Elvise Presleyho. Druhá hlavní postava je místní mafián, přezdívaný Bingo, který poté, co mu město zatrhne v jeho podniku hrací automaty, postupně zešílí a začne konat neuvěřitelné činy.

Trailer filmu Bourák

Bourák, Česko 2020, komedie 111 min., režie: Ondřej Trojan, hrají: Ivan Trojan, Jiří Macháček, Veronika Marková, Kryštof Hádek a další

Na krev

Celovečerní dokument sleduje bratry Rosťu a Vítka Novákovy od roku 2014, kdy získali svůj vlastní prostor pojmenovaný Jatka 78 a poprvé přičichli k ambicióznějším projektům s novocirkusovým souborem Cirk La Putyka. Fenomén nový cirkus zde ale není představován jen jako třpytivá estráda plná neuvěřitelných kousků artistů, ale je to hlavně příběh o splněném snu. A to nejen principála Rosti Nováka, ale také jeho předků.

Trailer filmu Na krev

Na krev, Česko 2020, dokument, 73 min., režie: Erik Knopp, hrají: Rostislav Novák ml., Rostislav Novák st.

To musí být nebe

Elia Suleiman, hlavní postava a vypravěč, utíká z Palestiny a hledá alternativní domov, jen aby si uvědomil, že Palestina je vždycky s ním. Příslib nového života se brzy promění v komedii omylů. Ať se vypraví jakkoliv daleko, něco mu připomíná domov: policie, hraniční kontroly a rasismus nejsou nikdy daleko. A zatímco dělá vše pro to, aby se začlenil do nové společnosti, každý mu neustále připomíná, odkud pochází.

Trailer filmu To musí být nebeVideo: Film Europe

To musí být nebe, Francie/Katar/Německo/Kanada/Turecko/Palestina 2019, komedie, 97 min., režie: Elia Suleiman, hrají: Ali Suliman, Elia Suleiman, Grégoire Colin, Gael García Bernal a další

Psí láska

Česká chovatelka huskyů Jana Henychová se opakovaně vydává na jeden z nejdelších závodů psích spřežení. Se svými čtyřnohými spoluzávodníky zahajuje tříměsíční trénink, často v teplotách hluboko pod nulou. Připravují se na cíl ještě náročnější: zdolání drsného dálkového závodu, který se rok od roku víc profesionalizuje a amatérům jako Jana nastavuje vysokou laťku. Udrží Jana krok s ostatními v tomto náročném sportu, který bývá doménou mužů?

Trailer filmu Psí láskaVideo: Pilot Film

Psí láska, Česko 2020, dokument, 80 min., režie: Linda Kallistová Jablonská

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám