Hlavní obsah

Divadlo Minor spouští Demokracii

Právo, kul

Pražské divadlo Minor uvede živé interaktivní vysílání inscenace Demokracie režiséra Braňa Holička. V neděli 7. a sobotu 13. června od 11 hodin si budou moci děti z pohodlí domovů vyzkoušet principy demokratických voleb a ovlivňovat průběh živě streamovaného představení.

Foto: Martin Štěrba, Josef Horázný, ČTK

Pražské divadlo Minor.

Článek

Interaktivní inscenaci Demokracie hraje Minor už několik let. Nicméně kvůli současnému omezení provozu se divadlo spolu s Braněm Holičkem rozhodlo vytvořit livestream s online diváckým hlasováním, na jehož výsledky herci v reálném čase reagují. Sedadla v hledišti Minoru tak nahradily kamery, střižna a počítače a místa diváků obsadili kameramani, střihači a technici zajišťující přenos. Jelikož součástí představení je hlasování, byla zároveň vytvořena online platforma umožňující hlasovat divákům doma u obrazovek.

Městská divadla pražská představila nabitý program

Kultura

V poslední době propadá mnoho lidí deziluzi z demokracie a ztrácí důvěru v její instituce a základní principy včetně demokratických voleb. Ani dospělí si přitom často dostatečně neuvědomují její fungování, limity a zodpovědnost, která se k ní váže. Inscenace na tuto situaci reaguje a snaží se význam voleb a demokracie ukázat nejmladším divákům.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám