Hlavní obsah

Benefiční večer StarDance vynesl 11 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční večer taneční soutěže České televize StarDance v sobotu na parket přivedl vozíčkáře. Stejně jako loni mohli diváci přispět na provoz Centra Paraple, které pomáhá právě lidem upoutaným na invalidní vozík. Celkem se během večera vybralo od diváků a sponzorů přes 11 miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Soutěžní pořad StarDance se nesl v charitativním duchu. S tanečními páry vystupovali vozíčkáři z Centra Paraple.

Článek

Mezi porotci se tentokrát opět objevil i Zdeněk Svěrák, který je prezidentem Centra Paraple a v roce 1994 stál u jeho zrodu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Svěrák byl jedním z porotců benefičního večera StarDance

S párem Emanuel Ridi, Lucie Hunčárová tančila rumbu Marie Nahodilová, která je zdravotní sestrou v jihlavské nemocnici. Na vozíku se ocitla po pádu z koně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lucie Hunčárová, Marie Nahodilová a Emanuel Ridi

Od porotců trojice dostala 37 bodů, přičemž Svěrák si vymínil, že by coby bývalý učitel rád hodnotil školními známkami. První soutěžící dostali, stejně jako všechny následující trojice, jedničku.

Quick-step zatančili Roman Zach, Andrea Třeštíková a Hana Kulhavá. Ta přiznala, že se jí původně tančit nechtělo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Roman Zach s taneční partnerkou Andreou Třeštíkovou a Hanou Kulhavou

Radek Balaš ocenil plynulost vystoupení a připomněl, že jde o nejrychlejší standardní tanec. „Mě fascinovalo, jak jste se proplétali,” doplnil Zdeněk Chlopčík.

Porotci trojici dali 39 bodů.

Iveta Boleslavová tančila s Janou Plodkovou a Michalem Padevětem. Matka osmiletého syna se na vozíku ocitla po nehodě na motocyklu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Plodková, Michal Padevět a Iveta Boleslavová.

Trojice předvedla rumbu. „Velmi jste si sedli,” ocenila Tatiana Drexler. „Vymysleli jste spoustu krásných vylomenin, dodal Radek Balaš. Porota dala trojici 40 bodů.

Zdeněk Piškula s Veronikou Lálovou tančili quick-step s Romanou Košťálovou, která si je podle svých slov vybrala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Veronika Lálová, Romana Košťálová a Zdeněk Piškula,

„Velice vtipné, rytmické,” ohodnotil Chlopčík. „Byli jste nápadití, skvělí, bezvadní,” konstatoval Jan Révai. Trojici porotci ohodnotili 40 body.

Student Jaroslav Zářecký tančil rumbu s Ondřejem Bankem a Evou Krejčířovou. Následně předvedl i způsob, jak lze o invalidní vozík otevřít zazátkovanou lahev.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eva Krejčířová, Jaroslav Zářecký a Ondřej Bank

„Zepředu tygřice, zezadu květinový záhon. To se mi líbí,” okomentoval výkon i odhalené tetování Krejčířové Svěrák. Porotci dali trojici 41 bodů.

Příští týden bude soutěž pokračovat dalším vyřazovacím kolem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám