Hlavní obsah

Zloděj ukradl chovateli z Hradecka čtyři vzácné chameleóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyři vzácné chameleóny v hodnotě dvaceti tisíc korun ukradl zatím neznámý zloděj ze dvora domu v Hřibsku na Královéhradecku. Chovatel se domnívá, že šlo o krádež na objednávku.

Foto: Policie ČR

Ukradený chameleon mellerov

Článek

„Zloděj zvířata odcizil z volně přístupného dvora, kam je jejich chovatel přes noc umístil kvůli velmi teplému počasí. Když je přišel druhý den dopoledne zkontrolovat, našel jen prázdné místo," uvedla mluvčí královéhradecké policie.

Měl je pouhé dva dny

Chovatel oznámil krádež v pátek, vzácné chameleóny Mellerovy z Tanzanie si vyzvedl pouze dva dny předtím na letišti. Po chameleónech nyní pátrají policisté.

Foto: Policie ČR

Ukradený chameleon mellerov

„Vzhledem k tomu, že zvířata mohla skončit dokonce v zahraničí, muži zákona nevylučují ani spolupráci s oddělením mezinárodních vztahů a s polskou policií," dodala mluvčí.

Policisté v hradeckém kraji vyšetřovali v posledních letech několik krádeží vzácných zvířat, například v říjnu 2013 obvinili tři muže z Královéhradecka z krádeží papoušků a klokanů. Ti způsobili škodu za 350 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám