Hlavní obsah

Zfetovaná žena vyhodila na Příbramsku řidičku z auta a strhla se zběsilá honička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Sedmačtyřicetiletou, zřejmě psychicky nemocnou ženu pronásledovali minulý čtvrtek policisté na Příbramsku. Žena pod vlivem drog si zastavila auto, z něhož vyhodila řidičku a vůz ukradla. Poškozená ji pronásledovala spolu s dalším řidičem a následně s policisty. Zastavil ji až zátaras.

BEZ KOMENTÁŘE: Honičku ukončil zátaras z nákladního autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena pod vlivem pervitinu zastavila 38letou řidičku u Sedlčan kolem páté hodiny odpoledne s tím, že potřebuje pomoct, protože jí zemřely děti. O chvíli později ji však pachatelka vystrčila z auta, usedla za volant a zamkla se. Následně ujela a poškozená mávla na projíždějícího řidiče, aby jí pomohl.

„Řidič začal odcizené auto pronásledovat. Přitom udával polohu operačnímu, který pak navigoval policisty ze Sedlčan. Ti kradené vozidlo dojeli u Zrůbku, zlodějka mířila po silnici I/18 směrem k Příbrami. Nebylo možné ji předjet, nereagovala ani na výzvy k zastavení,“ popsala ve středu mluvčí policie Monika Schindlová.

Zastavil ji zátaras

Do pronásledování se nakonec zapojilo několik hlídek. Řidička, která ujížděla rychlostí až 112 km/h, ohrožovala nejen je, ale i ostatní šoféry. Proto se policisté rozhodli vytvořit zátaras z kamiónu v Drásově. Před něj ještě postavili své služební auto.

„Žena před zátarasem nakonec zastavila. Byla pod vlivem pervitinu a nemá ani řidičské oprávnění. Nyní se nachází v psychiatrické léčebně, kde bude zkoumán její zdravotní stav. Kriminalisté rovněž zahájili její trestní stíhání pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala mluvčí s tím, že ve vězení si může pobýt až dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám