Hlavní obsah

Zdrogovaný cizinec nejprve mával nožem, pak rozbíjel skla autobusů

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

V noci ze soboty na neděli řádil na parkovišti Dopravního podniku Mladá Boleslav zdrogovaný vandal. Popelníkem poškodil celkem devět autobusů, poničil vybavení několika kanceláří a pokusil se napadnout vrátného i přivolané policisty. Způsobená škoda se odhaduje na milión korun.

Foto: Dopravní podnik Mladá Boleslav

Zdrogovaný vandal poničil popelníkem devět autobusů.

Článek

Cizinec pod vlivem drog se ještě před branami dopravního podniku pokusil nožem napadnout muže. Ten se před ním schoval v blízké hospodě, odkud zavolal policii.

Poté vandal zamířil k zaparkovaným autobusům mladoboleslavského dopravního podniku a popelníkem, který venku našel, začal rozbíjet jejich boční i čelní skla. Celkem takto poškodil devět vozů.

Foto: Dopravní podnik Mladá Boleslav

Po autobusech se pustil i do kanceláří.

V ničení autobusů se muži pokusil zabránit vrátný, který se pak sám stal terčem útoku. Před agresivním vandalem se zamknul v místnosti pro řidiče.

Útočník se následně rozbitými dveřmi dostal dovnitř budovy dopravního podniku a vyřádil se tam na vybavení několika kanceláří. Vyhazoval věci z okna a do několika místností nastříkal pěnu z hasícího přístroje. Celková škoda na autobusech i v kancelářích se odhaduje na milión korun.

Foto: Dopravní podnik Mladá Boleslav

Do několika místností nastříkal pěnu z hasicího přístroje.

Zdrogovaný muž, který útočil také na přivolané policisty, je nyní podezřelý z trestných činů poškození cizí věci, nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až šest let za mřížemi.

Podle informací Dopravního podniku Mladá Boleslav nebude mít tento incident vliv na dopravu ve městě. Poškozené vozy byly nahrazeny náhradními autobusy okolních dopravců. Tři z nich však nemají stejný odbavovací systém jako mladoboleslavský dopravce, budou proto dočasně vozil cestující zadarmo na nejméně vytížených linkách. Opravené autobusy by mohly znovu vyjet začátkem příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám