Hlavní obsah

Za vraždu matky a dvouleté dcerky potvrdil soud ženě necelých 19 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za extrémně brutální vraždu matky a dvouleté dcerky si odsedí sedmatřicetiletá žena osmnáct a tři čtvrtě roku ve vězení. Matku i dceru ubodala čtyřmi noži, kterými obětem zasadila několik desítek ran. Žena se odvoláním snažila dosáhnout nižšího trestu, který chtěla vykonat v mírnějším typu věznice. Vrchní soud v Praze ale odvolání jako nedůvodné zamítl a potvrdil tím verdikt soudu v Českých Budějovicích.

Foto: Právo

Obžalovaná žena u budějovického soudu.

Článek

„Výrok o trestu rozhodně nelze pokládat za nepřiměřeně přísný,“ konstatoval předseda odvolacího soudu Jiří Lněnička. Žena si také chtěla trest odpykat ve věznici s ostrahou, tedy mírnější.

„Obžalovaná ze zákona přísluší do věznice se zvýšenou ostrahou, znění zákona neumožňuje zařadit obžalovanou do mírnějšího typu věznice,“ zamítl i tuto část odvolání Lněnička.

Žena se loni v červenci pohádala se svojí matkou v českobudějovickém paneláku.

Za vraždu dvouleté dcery a matky půjde žena na 18 let do vězení

Krimi

Matka jí údajně chtěla zabránit odstěhovat se s malou dcerkou k partnerovi. Měla obžalované tvrdit, že se o dítě neumí postarat a radši by jej měla nechat v její péči.

Na to žena reagovala tím, že své matce i dvouleté holčičce zasadila několik desítek ran noži.

Žena, která v době činu nebyla pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek, se k činu před českobudějovickým soudem přiznala. Uvedla, že jednala v afektu.

„Lituju toho. Přijímám vinu, jsem vinna. Milovala jsem svou dcerku, nikdy ji neobejmu tak, jak bych měla,“ propukla ve středu v pláč obžalovaná v závěrečné řeči.

„Prosím za prominutí, byla jsem nešťastná. Všechno se to seskupilo. Ráda bych to nějak odčinila. Omlouvám se všem, lituju toho, odpusťte mi to,“ kála se.

V Českých Budějovicích našli dva zavražděné lidi

Krimi

Její obhájkyně ve středu připomněla znalecký posudek, podle kterého trpí žena smíšenou poruchou osobnosti a v době činu trpěla akutní reakcí na stres.

Obhájkyně také podotkla, že žena před činem vedla řádný život, o dceru se starala, studovala, pracovala, snažila se najít lepší bydlení.

„K vyústění by nedošlo, kdyby nebylo souhrnu faktorů, včetně její psychické poruchy,“ konstatovala obhájkyně. Podle znalců ale zároveň žena netrpí žádnou psychickou nemocí a je za svůj čin plně odpovědná.

Reklama

Výběr článků

Načítám