Hlavní obsah

Vlak v Újezdě nad Lesy se řítil na sebevraha, strážník mladíka na poslední chvíli strhnul

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Újezd nad Lesy

V dechberoucí drama se změnilo pátrání po mladíkovi v pražském Újezdě nad Lesy. Muž se po hádce rozhodl odejít od své milé a skočit pod vlak, což jeho partnerka oznámila policii. Mladíka zahlédl při pátrání strážník na kolejích právě ve chvíli, když se blížil vlak. Strážci zákona se podařilo sebevraha na poslední chvíli strhnout mimo kolejiště.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vystrašená žena volala městské policii v odpoledních hodinách. „Vzhledem k tomu, že u sebe měla malé dítě, nemohla se sama vydat partnera hledat, a proto požádala o pomoc strážníky,“ sdělila mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Strážníci vyrazili k trati s kolegou ze státní policie. „Díky dobré místní znalosti věděli, že nejlepší přístup k trati vede z ulice Pilovská, proto se zde takticky rozdělili,“ uvedla mluvčí.

Krátce poté jeden ze strážníků zahlédl muže, který šel po kolejích, přičemž právě přijížděl vlak. Městský policista na mladíka volal, ten ale nereagoval.

Nadýchal přes dvě promile

„Strážník se proto k muži rozeběhl a z kolejí ho před přijíždějící vlakovou soupravou strhl. V danou chvíli se na místo dostavil i druhý strážník a policista,“ popsala zásah Teplá.

Mladík byl silně rozrušený a plakal, navíc nadýchal 2,7 promile. „Přivolaná záchranná služba rozhodla o jeho převozu na psychiatrickou kliniku,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám