Hlavní obsah

Vedoucího úředníka z Tachovska našli zmláceného. Útočník ho brutálně napadl pěstmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bor u Tachova

Policie vyšetřuje brutální útok, který se stal ve středu večer v Boru u Tachova. Agresor napadl 77letého muže pěstmi, prvotní informace hovořily o tyči. Podle zjištění Novinek je zraněným jeden z vedoucích úředníků tamější radnice. S těžkými mnohočetnými poraněními skončil v nemocnici.

Foto: ZZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

K události došlo krátce po 18. hodině. Úředník šel tou dobou z práce, domů však už nedorazil. Nedaleko jeho bydliště ho totiž někdo napadl. „Myslím, že to byl cílený útok. Nic se mu neztratilo, peníze, taška, všechno zůstalo na místě, takže žádný zloděj,“ popsal tajemník radnice v Boru u Tachova Miroslav Cvrk.

Podle něj je 77letý muž velmi spolehlivý, klidný a na úřadě pracuje dlouhá léta. Zda by mohl útok souviset s jeho povoláním, ale nechtěl Cvrk spekulovat. „Je hrozné, co se stalo. Snad bude brzy v pořádku,“ přál si.

Andrea Divišová z krajské záchranky potvrdila, že její kolegové vyjížděli k napadenému muži. Sdělila, že pacient utrpěl těžká mnohačetná zranění a měl poruchy vědomí. Na místo byl nejdříve povolán vrtulník, ten ale nakonec musel k další vážné události. Nedaleko totiž auto srazilo chodce. Seniora tak odvezla sanitka na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice.

Policie zatím neuvedla, zda už agresora chytila. „Nyní provádíme šetření a zjišťujeme veškeré okolnosti. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Prvotní informace hovořily o tom, že agresor použil tyč. Nakonec se však ukázalo, že na seniora zaútočil pěstmi, mířil přitom na hlavu. „Muž se lekl, zakymácel se a následně upadl. Měl krvácení do hlavy,“ upřesnil zdroj obeznámený s případem.

Auto srazilo na Tachovsku chodce, ten utrpěl těžká zranění hlavy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám