Hlavní obsah

V Plzni se srazily tramvaje, když jedna nečekaně zastavila. Někteří zranění plivali krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Karlovarské třídě v Plzni se ve čtvrtek po poledni srazily dvě tramvaje. Při nehodě se zranilo 28 lidí, včetně dětí. Podle prvotních informací začala jedna tramvaj nečekaně brzdit a druhá do ní zezadu narazila.

V Plzni se srazily tramvaje, nejméně 30 zraněnýchVideo: Patrik Biskup, Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Ke srážce došlo krátce po půl jedné odpoledne poblíž zastávky Pod Záhorskem. Tramvaje č. 1 a 4 jely za sebou a zřejmě jedna z nich nedobrzdila.

Mária Svobodová z krajské záchranky upřesnila, že zdravotníci ošetřili celkem 28 lidí. „Utrpěli spíše lehčí zranění v oblasti hlavy, hrudníku a horních končetin. Středně těžké zranění má řidička tramvaje,“ řekla. Sanitky odvezly všechny pacienty do nemocnic.

Foto: Novinky

Nehoda tramvají

Mluvčí krajských hasičů Petr Poncar doplnil, že pomáhali pacienty třídit. Podle zpravodajky Novinek na místě byli mezi zraněným dospělí i děti. Někteří cestující dokázali odejít z vozů sami, jiné museli záchranáři vynášet na nosítkách nebo ve fixačních matracích. Někteří plivali krev.

Tramvaj v Plzni vláčela ženu mezi dvěma zastávkami

Krimi

Ženě se zasekla noha a tramvaj začala brzdit

Policejní mluvčí Michaela Raindlová k nehodě pouze uvedla, že tramvaj náhle zastavila a druhá do ní z dosud nezjištěných příčin zezadu narazila.

Zatím není jasné, kolik přesně lidí ve vozech jelo. Jedním z pasažérů byl desetiletý Dominik. „Na zastávce nastupovala paní do tramvaje a ve dveřích se jí zasekla noha. Vůz se rozjel, tak jsme mačkali tlačítko, aby se dveře otevřely. Najednou jsme zastavili a pak do nás zezadu narazila druhá tramvaj,“ líčil Novinkám školák s tím, že když přišel náraz, všichni popadali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté odklánějí dopravu na kruhovém objezdu před místem, kde se stala nehoda

Sám seděl vzadu u schodů tramvaje č. 1, cestoval se školou. „Dvě spolužačky se zranily. Já jsem se hodně lekl a plakal jsem, protože jsem se bál,“ popsal chlapec.

Událost zkomplikovala dopravu ve městě. Podle Raindlové bude provoz ve směru na Lochotín zavřený zhruba do 15. hodiny. Plzeňský dopravní podnik na svém webu informoval, že tramvajová linka číslo 1 končí na zastávce Hlavní pošta, linka číslo 4 je odkloněná přes Náměstí republiky a zpět na Univerzitu. Na Košutku a Bolevec jezdí náhradní autobusy.

Z vozu šlehaly plameny. Vlakvedoucí popsal záchranu cestujících v Olomouci

Krimi
Foto: HZS Plzeňského kraje

Srážka tramvají v Plzni

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Nehoda tramvají v Karlovarské ulici nedaleko zastávky Pod Záhorskem

Reklama

Výběr článků

Načítám