Hlavní obsah

V kempu u Orlické přehrady shořelo 11 karavanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlík

O obrovském štěstí mohou mluvit lidé, kteří tráví dovolenou v kempu Radava u Orlické přehrady. V noci z pondělí na úterý tady totiž začaly hořet obytné přívěsy. Plameny zasáhly celkem 11 karavanů, jeden obytný vůz a také osobní auto značky Škoda Yeti. Navíc hořel i přilehlý les. V hořících karavanech podle informací Práva žádní lidé naštěstí nebyli.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hořící karavany u Orlické přehrady

Článek

„Nemáme hlášené žádné zraněné osoby, během dnešního dne provedeme ohledání místa,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Hasičům byl požár nahlášen v pondělí kolem půl jedenácté večer. „Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Se člunem vyjela i vodní záchranná služba. Na místě zasahovalo deset cisteren a čtyři dopravní automobily. Vzhledem k počtu zasahujících jednotek byl operačním střediskem vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,“ uvedla Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.

V Kostelci nad Labem hořela jídelna, nikdo nebyl zraněn

Krimi

Podle původních informací hořely tři obytné karavany. Požár se ale šířil obrovskou rychlostí a hořet začaly i další. „Hasiči nakonec likvidovali požár 11 karavanů, obytného vozu a osobního auta. Hořel i les na ploše asi 70 krát 70 metrů,“ dodala Matějů.

Hasiči dostali požár pod kontrolu asi po hodině, k úplnému uhašení došlo dnes kolem půl čtvrté. Příčiny požáru se vyšetřují. „Ve hře jsou zatím všechny vyšetřovací verze, to znamená, že nyní nevylučujeme technickou závadu, nedbalost ani úmysl,“ dodala mluvčí hasičů s tím, že škoda se zřejmě vyšplhá přes milion korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Shořelo 11 karavanů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám