Hlavní obsah

Technoparty v Praze musela ukončit policie, sedm lidí zadržela

Policisté v noci na sobotu kvůli opakovaným stížnostem na rušení nočního klidu zasahovali na technoparty v pražských Holešovicích. Někteří účastníci po ukončení akce zaútočili na policisty, přičemž dva zranili. Sedm nejagresivnějších jedinců skončilo na policejních služebnách.

Policie v Praze zasahovala na technopartyVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Tři zadržení jsou podle policejní mluvčí Andrey Zoulové podezřelí z násilí proti úřední osobě a čtyři z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Zraněné policisty ošetřili přivolaní záchranáři.

Policisté byli do Bubenské ulice přivoláni v pátek po 22:30. Na místě zjistili, že technoparty v jedné z místních hal se koná se souhlasem majitele objektu a byla nahlášena do půlnoci. Kvůli stížnostem místních na nadměrnou hlučnost policisté ale vyzvali organizátora akce ke ztišení produkce.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na zásahu se podíleli příslušníci Speciální pořádkové jednotky.

"Vyhověl, ale pouze dočasně. Po několika marných pokusech o smířlivé vyřešení celé situace policie krátce po jedné hodině ranní akci ukončila," popsala událost mluvčí. Doplnila, že většina ze zhruba 200 účastníků následně opustila objekt, několik lidí ale s ukončením nesouhlasilo a začalo verbálně a fyzicky napadat policisty.

Organizátora celé akce policie oznámila do správního řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám