Hlavní obsah

Soud potvrdil ženě šestiletý trest za podvedení Českých drah

Petra Tuzarová podvodně získala společně s Markétou Šádkovou od Českých drah téměř 22 miliónů korun a půjde za to na šest let do vězení. Rozhodl o tom pražský vrchní soud, který tak potvrdil prvoinstanční verdikt. Šádkové udělil soud již dříve šestiletý trest. Středeční rozsudek je pravomocný.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Ženy od počátku roku 2006 do září 2008 vystavovaly falešné faktury za marketingové služby, které však firmě nikdy neposkytly. Peníze si pak mezi sebe rozdělily.

Šádková pracovala v Českých drahách v oddělení komunikace. Podle prvoinstančního soudu nejspíše celý plán s fiktivními fakturami vymyslela. Vystavovala je na jméno Tuzarové, které zároveň firma posílala požadované peníze. Částky, které si ženy účtovaly, se pohybovaly od desítek po stovky tisíc. Šádková faktury také opatřovala razítkem Českých drah a naskenovala na ně podpis šéfa svého oddělení.

Obě ženy se k podvodům s fakturami přiznaly, zároveň se však snažily svalit větší podíl viny jedna na druhou. Na tom, že se na výši škody nemalou měrou podílel i nedokonalý a chaotický systém proplácení faktur v Českých drahách, se shodli právníci obou žen i státní zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám