Hlavní obsah

Skokan z komína stále bojuje o život

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na traumatologické jednotce intenzivní péče ostravské fakultní nemocnice stále bojuje o život 21letý mladík, který ve středu odpoledne skočil z výškového komína v areálu vítkovických železáren. Zranění, která mladík při dopadu utrpěl, odmítla nemocnice komentovat.

Článek

"Lékaři jeho zranění definují jako těžké. Jedná se o takzvané polytrauma a doba léčení se odhaduje na více než tři měsíce," upřesnil ve středu dopoledne mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth. Přesná poranění odmítl z etických důvodů komentovat. Polytrauma však znamená mnohonásobná poranění, z nichž nejméně jedno ohrožuje pacienta na životě.

Mladík skočil z komína o výšce téměř padesát metrů ve středu zhruba ve čtvrt na čtyři odpoledne. Od sebevražedných úmyslů ho neodradil ani policejní psycholog, který do mladíkovy duše promlouval déle než dvě hodiny. Za to, že dlouhý skok přežil, byť s rozsáhlými poraněními, mladík vděčí hasičům, kteří pod komín postavili nafukovací záchranný vak. Právě do něj mladík dopadl. [celá zpráva]

"S ohledem na výšku pádu je ale seskoková matrace v hodnotě téměř půl miliónu korun zcela zničena," uvedla mluvčí krajského hasičského sboru Barbora Gabzdylová.

Podle zatím dostupných informací byly motivem pokusu o sebevraždu osobní problémy a zřejmě i hrací automaty.

Reklama

Související témata:

Související články

Sebevrah po skoku z komína leží v nemocnici

Hasičům ani psychologovi se ve středu nepodařilo odradit mladého muže od skoku z padesátimetrového komína v areálu Vítkovických železáren. Krátce po 15. hodině...

Výběr článků

Načítám