Hlavní obsah

Policie se připravuje na polské fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na sobotní fotbalové utkání do Prahy dorazí fanoušci polského fotbalového týmu. Tamní chuligáni patří k nejobávanějším v Evropě. Na zápas dostali 2500 lístků, další už nebudou mít možnost získat.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Polští fotbalisté sehrají reprezentační utkání v sobotu večer na Letné. Ve hře je postup na mistrovství světa.

Podle policistů by do metropole měly dorazit asi čtyři tisíce lidí. V den zápasu se už prodávat lístky nebudou. FIFA utkání vyhodnotila jako rizikové a uzavřené pokladny jsou jedním z bezpečnostních opatření.

Polští fanoušci se často dopouštějí násilností, na stadionech v Polsku i jinde ve světě jsou s nimi dlouhodobě problémy. Policie proto chystá rozsáhlá bezpečnostní opatření, aby zabránila bitkám.

V pražských ulicích budou kromě běžných jednotek i policisté na koních, psovodi a pyrotechnici, připravena bude i zásahová jednotka a antikonfliktní tým a také cizinecká policie.

Poláci řádili například při utkání v Severním Irsku, kde ještě před zápasem na hřiště házeli světlice. Různé předměty vrhali i na zasahující policisty. Polský svaz za jejich chování dostal pokutu v přepočtu téměř půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám