Hlavní obsah

Policejní tým Kobra zatýká v celé republice kvůli nezdaněnému tabáku

Praha
Aktualizováno

Speciální policejní útvar Kobra zasahuje v úterý na celém území České republiky kvůli nezdaněnému tabáku. Zadržel již několik lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Od dnešního rána zasahují protikorupční policie, finanční správa a celní správa na celém území republiky. Provádíme úkony trestního řízení v souvislosti s obchodem s tabákovými výrobky," uvedl bez dalších podrobností Ibehej.

Podle Hospodářských novin, které o akci informovaly jako první, se zásah s krycím názvem River týká i nezdaněného alkoholu. Zadrženým lidem hrozí obvinění mimo jiné z krácení daní.

Skupina pro boj proti velkým daňovým únikům, takzvaná Kobra, funguje od poloviny června. Tvoří ji policisté, celníci a specialisté finanční správy, kteří dříve pracovali samostatně a nyní si mohou vyměňovat informace.

V létě oznámili první úspěchy týmu, a to odkrytí daňových úniků při fiktivních obchodech s nanodisky za 269 miliónů, v oblasti reklamy za 289 miliónů a s pohonnými hmotami za 650 miliónů korun. V září Kobra uvedla, že ve Zlínském kraji odkryla daňový únik při obchodování s toaletním papírem, papírovými ubrousky a utěrkami se škodou nejméně 25 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám