Hlavní obsah

Pod Kunětickou horou se začali ztrácet mufloni, policie prosí o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunětická hora

Už druhý trofejní muflon zmizel z oploceného areálu pod Kunětickou horou na Pardubicku. Každé ze zvířat přitom podle jejich majitele přijde na pětasedmdesát tisíc korun. K prvnímu případu došlo v polovině listopadu, k druhému v noci na středu. Pokaždé zmizel samec.

Foto: Policie ČR, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ke krádeži prvního muflona mělo dojít pravděpodobně z 15. na 16. listopadu. Majitel zvířata ve výběhu kontroloval a všiml si, že jeden z muflonů za ním nepřišel. Přišlo mu to divné, ale předpokládal, že se muflon zaběhl. Následující den ale při obchůzce objevil poškozené oplocení a ztráta zvířete se potvrdila,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Šlo o sedmiletého samce s délkou rohů 89 a 90 cm, který byl do lokality převezen za účelem zkvalitnění chovu. I v druhém případě šlo o samce, jen byl o dva roky mladší.

Policisté začali krádež vyšetřovat a prosí případné svědky nebo každého, kdo by mohl pomoci s vypátráním pachatele, aby zavolali na linku 158 nebo na telefon 974 566 721. Pachateli hrozí trest vězení až dva roky.

Foto: Policie ČR, Novinky

Pohled do obory pod Kunětickou horou.

Samice muflona se zotavuje po zásahu sekačkou

Domácí

Reklama

Související témata:
Kunětická hora

Výběr článků

Načítám