Hlavní obsah

Po požáru supermarketu v Holešově hrozilo ještě vyplavení

Právo, Jiří Růžička
Holešov

Rozsáhlý požár likvidovali v noci na sobotu hasiči v supermarketu v Holešově na Kroměřížsku. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda se vyšplhala na jeden a půl miliónu korun.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hasiči byli o požáru informováni osm minut po půlnoci. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova spolu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů. Na pomoc jim přijely další dvě jednotky profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem a Kroměříže. Požár postihl střechu a části technologií. Plameny byly vidět z dálky. Právě z obavy o  rozšíření ohně do prodejních prostor si nechal velitel zásahu vyslat posilové jednotky a automobilový žebřík,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Celková likvidace požáru hasičům trvala šest hodin. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Kouř z požáru zasáhl celou prodejnu, včetně vystaveného zboží a potravin. „Prioritou hasičů bylo zabránit rozšíření požáru z technických místností na prodejní plochu obchodu. Pomocí přetlakové ventilace byl objekt postupně odvětráván a dohašován,“ sdělil Mitáček.

Nečekanou komplikací se stal prudký déšť, který hrozil ještě vyplavením objektu. Hasiči přes poškozenou střechu natáhli krycí plachtu. Aby nedošlo k rabování v otevřeném obchodě, pohlídali místo zásahu městští strážníci.

Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 miliónu korun. Větší část připadá na znehodnocené potraviny a vystavené zboží. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek supermarketu za 10 miliónů korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám