Hlavní obsah

Pitrův návrat mají předjednat advokáti

Právo, apb
PRAHA

Advokáti v sobotu doporučili podnikateli Tomáši Pitrovi, aby čelil mezinárodnímu zatykači návratem do České republiky, vydáním cestovního pasu soudci a případně předložením písemného slibu soudu. Pitr v neděli řekl, že advokáty poslechne.

Článek

"Míním se zachovat podle doporučení mých právníků. Uvědomili mě včera, že budou v pondělí dopoledne jednat se soudcem Petrem Novákem, který na mě příkaz k zatčení vydal 23. prosince. Chci mít jistotu, že důvodem k vydání zatykače bylo podle mě nedorozumění dané mým odjezdem s rodinou do Alp na vánoční dovolenou," řekl Pitr včera po poledni Právu. Zdůraznil, že alpskou dovolenou si sjednal před více než třemi měsíci u cestovní kanceláře.

"Tedy ještě před vynesením stále nepravomocného rozsudku senátem pražského městského soudu na konci listopadu," poznamenal.

Pitr připustil, že s pondělním návratem vyčká na výsledek jednání jeho právníků se soudcem Novákem. "Nejsem na útěku, nemám žádné cizí občanství. Nevím proč a kam bych měl z rodinou utíkat," vysvětlil Pitr.

Advokátka Helena Rejholcová jako Pitrova obhájkyně Právu potvrdila, že po sobotní poradě s dalšími Pitrovými právníky návrat doporučili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Právníci doporučili Pitrovi návrat do ČR

Právníci podnikatele Tomáše Pitra v sobotu po odpoledním jednání a hodnocení situace, která vznikla vydáním mezinárodního zatykače pražským městským soudem,...

Výběr článků

Načítám