Hlavní obsah

Pašerák vezl do Vietnamu přes třicet kilo sloních klů, klec spadla už v Praze

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Přes třicet kilogramů klů slona afrického převážel 32letý cizinec v neděli přes pražské letiště do Vietnamu. Kly byly rozřezané a schované v kufrech, mohly pocházet ze tří slonů.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci na Ruzyni našli 35 kilogramů klůVideo: Celní správa

 
Článek

Pašerák cestoval na trase Praha–Paříž–Hanoj. Celníkům se při rentgenové kontrole nezdál obsah kufrů, a proto se je rozhodli otevřít. Našli 14 dílů rozřezaných klů o celkové hmotnosti 35,3 kilogramu.

Foto: Celní správa

Kly byly obaleny do alobalu

„Jedná o kly slona afrického a podle pracovníků České inspekce životního prostředí mohly pocházet ze tří různých sloních jedinců. Dva exempláře dosahují délky až 94 cm, jeden má 154 cm a nejdelší dokonce 177 cm. Cena těchto klů by se na asijském trhu mohla vyšplhat na milión korun, na čínském trhu kvůli vysoké poptávce dokonce na dvojnásobek,“ uvedla mluvčí inspekce Jana Rambousková.

Foto: Celní správa

Kly byly obaleny do alobalu

„Celníci dále v jednom ze zavazadel stejného cizince nalezli v tubách od deodorantu neznámou špinavě bílou krystalickou látku, která po provedení testu reagovala pozitivně na přítomnost metamfetaminu,“ dodala mluvčí celníků Šárka Miškovská.

Cizinec je podezřelý z trestného činu neoprávněného zacházení s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami a držení drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám