Hlavní obsah

Náklaďák s kládami vrazil v Benešově do autobusu plného dětí

Novinky, kub
Benešov
Aktualizováno

Nákladní auto převážející klády v Benešově narazilo do autobusu s padesáti dětmi. Nikomu se nic nestalo, některé děti ale prožily šok. Provoz na silnici z Prahy na Tábor řídí policie.

Nehoda nákladního auta a autobusu v BenešověVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno na silnici 1/3 na sjezdu v ulici Červené Vršky v Benešově. „Nákladní vozidlo převážející dlouhé klády tady z boku narazilo do školního autobusu s asi padesáti dětmi na palubě,” sdělila mluvčí policie Eva Stulíková.

„Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Významně se ale zkomplikovala doprava v těchto místech,” dodala mluvčí. Provoz se podařilo obnovit kolem 10:30.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Nehoda náklaďáku a autobusu v Benešově

Klády podle ní přečnívaly ven z přívěsu a náklaďák se s autobusem střetl z boku. „Alkohol u obou řidičů vyloučili policisté na místě provedením orientační dechové zkoušky,” dodala mluvčí.

Foto: Mapy.cz

Křižovatka v Benešově, kde se srazil náklaďák s autobusem

Mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel uvedl, že jeho kolegové klády rozřezali a dál zabezpečili místo nehody. Na místě podle něj pomáhal také specialista na posttraumatickou péči, protože některé děti prožily šok.

Zdravotnická záchranka nakonec nemusela podle její mluvčí Petry Effenbergerové nikoho přepravit do nemocnice. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Ke střetu došlo na křižovatce, která je podle Stulíkové poměrně složitá. Podle předběžných informací jel autobus i náklaďák z jihu směrem na Prahu. Řidič v nákladním autě chtěl zřejmě odbočovat, klády ale byly příliš dlouhé a vyčnívaly natolik, že s nimi vrazil do autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám