Hlavní obsah

Muž vyplul s 1,7 promile na Baťův kanál, narazil do lodě s policisty

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Třicetiletý muž narazil v sobotu dopoledne lodí na Baťově kanálu na Hodonínsku do plavidla, ve kterém hlídkovali policisté ze Strážnice a pracovníci plavební správy. Dechová zkouška u něj ukázala 1,7 promile. Policisté případ vyšetřují jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Právo

Baťův kanál, ilustrační snímek

Článek

Muž se na vodní cestě plavil na motorovém člunu, k jehož řízení nepotřebuje průkaz, musí ale být způsobilý k plavbě, což v jeho případě neplatilo.

Ke srážce došlo mezi Petrovem a Sudoměřicemi. Muž ke své smůle vrazil do lodi, kterou by si zrovna nejméně přál potkat.

„V sobotu prováděla hlídka strážnických policistů spolu s pracovníky Státní plavební správy kontrolní činnost na Baťově kanálu. Do jejich lodě narazil třicetiletý muž, který řídil z půjčovny zapůjčenou motorovou loď,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policisté jej obratem podrobili dechové zkoušce, která ukázala výsledek 1,7 promile. Tím jeho plavba skončila. Místo toho policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám