Hlavní obsah

Mrtvola z rybníka u Budějovic stále bez totožnosti, mohlo se jednat o cizince

– Haklovy Dvory
Právo, orh

Jihočeští policisté stále pátrají po totožnosti muže, jehož tělo bylo nalezeno 30. června v rybníku v Haklových Dvorech na Českobudějovicku. Kriminalisté mají podezření, že mohl být usmrcen z nedbalosti. Policisté také připouští, že se mohlo jednat o cizince.

Foto: Policie ČR

Muž nalezený v Českých Budějovicích, vpravo kraťasy, které měl na sobě.

Článek

Právo o pokračujícím vyšetřování v pondělí informoval mluvčí policie Jiří Matzner. „První výzva byla zveřejněna už 1. července. Kriminalisté nařídili soudní pitvu, ta stanovila jako příčinu smrti udušení bez násilí či stop cizího zavinění. Případ však prověřujeme pro podezření usmrcení z nedbalosti,“ vysvětlil Matzner.

Podle původních informací z doby krátce po nálezu měla policie podezření, že byl muž oběšen.

Ve spolupráci s potápěči propátrávali kriminalisté vodní plochy v okolí místa nálezu, zda nenarazí na věci související s totožností zemřelého, ale bez výsledku. Policisté prověřili také azylové domy a pohřešované lidi v rámci celého Česka.

Na okraji Českých Budějovic našli mrtvého muže. Policie pátrá po jeho totožnosti

Krimi

„Na základě výzev v médiích se policistům ozvalo deset osob, všechny takto zjištěné tipy byly prověřeny, bohužel s negativním výsledkem. Totožnost muže je tak stále neznámá. Daktyloskopické otisky mrtvého muže byly vloženy do národní databáze, zatím s negativním výsledkem. Nelze ani vyloučit, že by zemřelý muž mohl být cizinec,“ upozornil policejní mluvčí.

V bytě na pražském sídlišti našli mrtvolu

Krimi

Muž měl na sobě šedé tričko s krátkým rukávem značky Dynamic Wear Zone, modré kapsáčové krátké kalhoty značky Baty XL se zasunutým koženým páskem značky DALLAS, tmavé šedočerné sportovní boty značky Quechua.

Případní svědci se mají policii ozvat na telefonní čísla 727 939 392, 727 938 126, 727 936 868 a 727 936 837 nebo na linku 158, upřesnil mluvčí.

Reklama

Související články

V Jičíně našli ohořelé tělo

Policie vyšetřuje nález ohořelého lidského těla v Jičíně. Nalezeno bylo v minulých dnech v blízkosti židovského hřbitova v jičínské čtvrti Sedličky.

U Karlštejna našli v autě mrtvého muže

V autě na samotě nedaleko Karlštejna na Berounsku nalezli v pondělí v podvečer strážníci mrtvého muže. Přivolaní kriminalisté předběžně vyloučili cizí zavinění...

Muž na Pardubicku utonul v kaluži vody

Šestapadesátiletý muž, kterého svědci našli v neděli v kaluži vody v Kojicích na Pardubicku, utonul. Pitva neprokázala cizí zavinění.

Výběr článků

Načítám