Hlavní obsah

Mladík z Klatovska hrozil bombovým útokem na dětském festivalu. Prý jen provokoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý den sedí u počítače a s okolím komunikuje jen přes sociální sítě. Dvacetiletý invalidní důchodce z Klatovska si ale nyní zadělal na malér. Loni v červnu přidal na facebookovou stránku dětského festivalu Bambule příspěvek, ve kterém hrozil bombovým útokem. Teď mu za to hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Pro mladíka si přišli policisté.

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 20letého muže pro přečin šíření poplašné zprávy. Toho se měl dopustit tím, na sociální síti napsal veřejný příspěvek o tom, že přemýšlí nad bombovým útokem na festival, kde by zemřeli lidé,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V dovětku pak obviněný mladík napsal, že „všechno je to boží plán, jak zastavit industriální společnost“. Později na policii uvedl, že žádný útok neplánoval. Tvrdil, že jen provokoval a zajímaly ho pouze reakce. Vůbec ho prý nenapadlo, že by ho mohl někdo brát vážně a že by policie řešila takové hlouposti.

Lidé jsou prý na výhrůžky zvyklí

Podle zjištění Novinek se mladík hájil tím, že na internetu jsou podobné příspěvky s výhrůžkami celkem běžné a lidé jsou na ně zvyklí. Proto jej nenapadlo, že právě on by z toho mohl mít nějaký problém. Šlo prý o sarkastický komentář, kde zmínil trhavinu proto, že byl zvědavý na reakce lidí. Chtěl s nimi o tom diskutovat.

Podle znalců se mladík léčí s psychiatrickým onemocněním, které se projevuje ztrátou pozornosti a hyperaktivitou. Sám přiznává, že se prakticky pořád pohybuje ve virtuálním světě, a dokonce i vztah s partnerkou udržuje jen prostřednictvím počítače.

Policisté zasahovali ve vlaku na Kolín kvůli hlášenému útoku. Podezřelého odvezla záchranka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám