Hlavní obsah

Kriminalisté ukončili šetření trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané, navrhli obžalobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté ukončili vyšetřování trojnásobné vraždy, k níž došlo koncem dubna v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Krajskému státnímu zástupci v Brně předali spis s návrhem na podání obžaloby na devětadvacetiletého muže, kterému hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Právo o tom informoval ve středu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Dům v Kostelci na Hané, v němž se odehrála rodinná tragédieVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Devětadvacetiletý muž měl podle vyšetřovatelů postupně zavraždit svého bratra, sestru a otce. Jeho útok byl podle kriminalistů chladnokrevný, nelítostný, agresivní a zvlášť surový. K vraždám použil lovecké nože.

„I otrlí kriminalisté byli šokováni intenzitou útoku a brutalitou použitého násilí,“ řekl už dříve šéf krajské kriminálky Jan Lisický.

Muž byl již dříve obviněn z toho, že v pátek 29. dubna dopoledne v rodinném domě usmrtil nejprve třiadvacetiletého bratra a o něco později jednadvacetiletou sestru.

Trojnásobná vražda na Hané: Policie vyslechla přeživší dívku. Obviněného zkoumají psychiatři

Krimi

Nejmladší sedmnáctiletou sestru neměl v úmyslu zabít, a proto ji kolem poledne po příchodu ze školy uzamkl na toaletě, aby nemohla přivolat pomoc.

Pak čekal, až se z práce vrátí domů sedmapadesátiletý otec. Na něj zaútočil u vchodových dveří.

Napadený se snažil před útočníkem z domu utéct. Jeho bezvládné tělo našel na ulici před domem náhodný kolemjdoucí, čtrnáctiletý chlapec, který se mu snažil poskytnout první pomoc. Na místo přivolal zdravotnickou záchrannou službu a policii.

Podle kriminalistů dosud netrestaný muž členy své rodiny zavraždil po předchozím uvážení, při útoku nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Motivem trojnásobné vraždy měly být problémy v rodině.

Policistům muž řekl, že se rozhodl členy rodiny potrestat za to, jak se k němu chovali. Prý mu verbálně ubližovali. Konkretizovat to ale nedokázal.

Foto: Právo

Místo činu v Kostelci na Hané

Reklama

Výběr článků

Načítám