Hlavní obsah

Drogově závislá matka si s miminkem hrála na letadlo a těžce ho zranila. Dostala podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapečkovi nebyly ještě ani tři měsíce, když s ním drogově závislá matka (24) třásla, vyhazovala ho do vzduchu a prudkými pohyby simulovala let. Tím mu podle pátečního rozsudku Krajského soudu v Plzni způsobila poranění mozku a několik zlomenin. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti dostala žena ještě podmíněný trest. Verdikt je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„S nezletilým synem zacházela neopatrným a nevhodným způsobem spočívajícím ve vyhazování a třesení nad hlavou se simulací letu. Nejméně v jednom případě pak dítě nešetrně hodila na postýlku,“ popsala jednání obžalované předsedkyně senátu Lucie Bočková. Podle ní žena svým jednáním způsobila synovi zranění, jejichž léčení si vyžádalo měsíční hospitalizaci v nemocnici. Znalci uvedli, že v důsledku poškození mozku už chlapec nikdy nebude zdravotně v pořádku.

V ledové sprše za trest děvčátko málem zemřelo. Matka a její přítel dostali podmínku

Krimi

„Obžalovaná se svým partnerem a otcem dítěte jsou uživatelé drog a svému synovi nebyli schopni poskytnout ani základní péči. Žena si hrála s dítětem naprosto nevhodným způsobem tak, že mu způsobila závažná zranění. Po dokazování jsme dospěli k závěru, že chlapci nechtěla ublížit úmyslně. Vzhledem k tomu, že je dosud osobou netrestanou, uložili jsme jí ještě podmíněný trest,“ uvedla Bočková.

Soud už dříve zbavil dvojici rodičovských práv a chlapce vychovává matka obžalované.

„Doufám, že váš vztah k synovi se zlepší a pokusíte se mu vynahradit, co jste mu způsobila. Na to ale musíte změnit způsob svého životního stylu,“ apelovala soudkyně na obžalovanou při odůvodnění rozsudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám