Hlavní obsah

Bezdomovec, který měl v centru Plzně ubodat přítelkyni, je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský soud poslal v pátek do vazby 37letého muže, který podle policie v úterý odpoledne v centru Plzně napadl nožem a usmrtil svoji o sedm let starší přítelkyni. Za vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Obviněného vedou policisté k soudciVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Dvojice pochází ze Slovenska a v západočeské metropoli se pohybovala v komunitě bezdomovců. Státní zástupce požadoval vazbu z důvodu obavy, že by obviněný mohl uprchnout nebo jinak mařit vyšetřování, a to s ohledem na vysoký trest, který mu hrozí.

Na ženu, která ležela bez známek života na lavičce v parku v Křižíkových sadech, upozornili policii kolemjdoucí. Přivolaní záchranáři na místě zjistili, že má žena bodná poranění břicha a je v bezvědomí. V kritickém stavu ji převezli do nemocnice, kde se u ní lékařům podařilo obnovit základní životní funkce. Nakonec ale zemřela.

Motivem byly partnerské neshody

„Krátce po činu jsme měli vytipovanou osobu, která by se tohoto násilného činu mohla dopustit. Ještě v úterý večer jsme dotyčného muže zadrželi a krajští kriminalisté s ním realizovali celou řadu úkonů, a to včetně jeho účasti při středeční prověrce na místě činu,“ uvedla ve středu mluvčí policie Pavla Burešová.

Motivem útoku byly podle Burešové partnerské neshody.

Bezdomovkyně ubodala v Opavě přítele

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám