Hlavní obsah

Češi bojují proti stresu kladivem

Novinky, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou dny, kdy se na vás práce valí ze všech stran, ale vy přesto máte pocit, že jste vlastně vůbec nic neudělali. Nebo si potřebujete odpočinout od okolí a zaměstnat hlavu jinými myšlenkami. Nejlepší lék na tyto situace přitom máte doslova na dosah ruky.

Češi bojují proti stresu kladivem.

Článek

Právě práce rukama je jednou z favorizovaných činností Čechů, která jim pomáhá takzvaně „vypnout“. Soustředění, pocit, že vám něco vzniká přímo pod rukama, a následný pohled na hotový výrobek se dá v rámci psychiky přirovnat například k několika hodinám jízdy na horském kole. Vědomí, že ve dnešní uspěchané době za sebou necháváte viditelný výsledek, totiž vyvolává podobný pocit „odměny“, jako je třeba pivo s kamarády po práci.

Klasické kutilství je navíc jedním z fenoménů, který v české společnosti přetrvává a který je obecně vnímán spíše jako příjemný koníček než povinnost. Není divu, že k němu inklinuje stále více mužů, kteří se jinak s manuální prací nesetkávají.

Podle posledních průzkumů tráví průměrný kutil ve své dílně až 35 hodin měsíčně. Proto není divu, že o vzhled svého „království“ nadmíru pečuje. Jestli vás zajímá, jak to v dílnách českých kutilů vypadá, podívejte se na www.dilnaroku.cz nebo se rovnou staňte součástí největší kutilské galerie a pochlubte se svou vlastní dílnou. Stačí, když do 15. října nahrajete fotografie nebo video, a pokud se vaše dílna zalíbí porotě, můžete získat zajímavé ceny.

Výběr článků

Načítám