Hlavní obsah

Při sexu v autě se nakazila pohlavně přenosnou nemocí, od pojišťovny vysoudila miliony dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odškodné více než pět milionů dolarů vysoudila Američanka z Missouri od pojišťovny Geico za to, že se od svého partnera v jeho vozidle – pojištěném zmíněnou firmou – nakazila pohlavně přenosnou chorobou. S odvoláním na soudní dokumenty o tom v pátek informoval zpravodajský server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, jejíž totožnost zprávy uvádějí pod zkratkou M. O., podle soudních dokumentů uvedla, že se od partnera nakazila lidským papilomavirem (HPV). Její bývalý partner o své pozitivní diagnóze HPV věděl a neinformoval ji, ani nepodnikl odpovídající kroky, aby zabránil přenosu nákazy.

V USA zachraňovali pracovníky čokoládovny, spadli do nádrže s čokoládou

Koktejl

Poškozená původně žádala o odškodnění přímo pojišťovnu. V žádosti uvedla, že se v listopadu a prosinci 2017 „účastnila nechráněných sexuálních aktivit ve vozidle pojištěného“ a že jí „z nedbalosti způsobil nákazu nebo přispěl k tomu, že se nakazila HPV, což je běžná sexuálně přenosná infekce“, uvádí se v soudních dokumentech.

Lidský papilomavirus je ve světě nejvíce rozšířenou infekcí přenášenou sexuálním stykem. Ve většině případů nejsou pozorovatelné žádné známky onemocnění, může ale vyvolat i genitální bradavice či nádorová onemocnění, jako je rakovina děložního čípku. Je dostupné očkování, které chrání před některými typy HPV.

Když společnost Geico její nárok zamítla, obrátila se M. O. na arbitra, který rozhodl v její prospěch. Odvolací soud následně potvrdil, že má nárok na odškodné 5,2 milionu dolarů (více než 121 milionů korun). Arbitr rozhodl, že „v (pojištěném) automobilu došlo k sexuální aktivitě“, která „přímo způsobila nebo přímo přispěla ke způsobení“ infekce HPV u ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám