Hlavní obsah

O titul německé královny krásy bojovaly ženy krásné hlavně uvnitř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud byste čekali, že se letošní královnou krásy u našich západních sousedů stala devatenáctiletá modelka s nohama až do nebe a úsměvem zářivým jako z reklamy na zubní pastu, pak byste se hluboce zmýlili. Na konci února soutěž ovládla 33letá Anja Kallenbachová, matka dvou dětí, která porotu přesvědčila nejen vzhledem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německou Miss se stala dvojnásobná matkaVideo: Reuters

 
Článek

Formát německé soutěže krásy Miss Germany doznal jistých změn už vloni. Tehdy organizátoři oznámili, že se soutěž ponese v duchu „podpory autentických žen“. Adeptky na královnu krásy musí být ve věku od 18 do 39 let a spíš než na vzhled hledí porota na celkovou osobnost soutěžících.

Nejkrásnější žena? Muži nebudou mít v německé soutěži krásy žádné slovo

Koktejl

Letošní ročník ovládla 33letá Anja Kallenbachová, která do hlavní soutěže postoupila jako Miss Durynska. Svobodná matka dvou dětí za sebou nechala všech 15 finalistek, mezi kterými letos nechyběla ani lesba se specializací na řešení traumat, dívka s umělým vývodem či oběť sexuálního násilí.

Julia Kremerová, která vyhrála regionální kolo v Hamburku, se zase před porotou označila za bojovnici za respekt, sebevědomí a sebelásku, která nezná žádnou konfekční velikost. „A to je na mně, myslím, vidět,“ uvedla mladá žena s výraznější postavou.

Drtivá většina pacientů v kritickém stavu je obézní, upozorňuje přednosta FN Ostrava

Domácí

V soutěži už se kvůli boji proti sexismu neprocházejí finalistky po pódiu v plavkách, z pohodlných křesel porotců je většinou nehodnotí muži a vítězka by měla splňovat především normy vnitřní krásy.

V porotě letos za zpřísněných opatření zasedla skutečně různorodá směsice lidí. Kromě německé boxerky libanonského původu Zeiny Nassarové hodnotil ženy také jediný muž v porotě. Tím byl Riccardo Simonetti, známý německý bavič, aktivista a LGBT+ ambasador.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám