Hlavní obsah

Nad Peru se zjevilo medúzoidní UFO, které měnilo tvar

Novinky, zkr
Lima

Zpravodajský štáb v Peru pořídil 30. května unikátní záběry. Kameramanovi televizní stanice Frecuencia Latina Channel 2 se podařilo zachytit nad hlavním městem Limou UFO. Podle svědků připomínalo medúzu a několikrát změnilo tvar, uvedl server listu International Business Times.

BEZ KOMENTÁŘE: UFO nad Limou připomínalo medúzu

 
Článek

Záběry dosud neidentifikovatelného létajícího předmětu pořídil kameraman Christian Ubillus. Záznam byl okamžitě odvysílán ve zpravodajském pořadu 90 Segundos (90 vteřin).

Peruánský blog Nuestro Pasado Extraterrestre (Naše mimozemská minulost) odhaduje, že by se mohlo jednat na příklad o shluk balónků nebo o neidentifikovatelné biologické objekty. Tyto domněnky však zatím nebyly oficiálně potvrzeny, ani vyvráceny.

UFO vletělo do kouřící sopky

Ve stejný den se údajně zjevilo UFO také nad mexickou sopkou Popocatépetl. Tamní televizní stanice dokonce odvysílala záběry, na kterých to vypadá, jako by do chřtánu soptícího vulkánu vletěl neidentifikovatelný předmět, ovšem oklikou.

BEZ KOMENTÁŘE: Mexická televize odvysílala záběry, na kterých prý do chřtánu kouřící sopky vletělo UFO

Podle videospecialisty spolupracujícího mimo jiné s americkým Kongresem Marca Dantonia, kterého oslovil server huffingtonpost.com, se sice nejedná o podvrh - záznam zřejmě není počítačově upraven, ale s největší pravděpodobností nezachycuje UFO.

„Kloním se k tomu, že objekt, který tam je natočen, je komerční letadlo, které proletělo přes zorné pole. Protože se jedná o časosběrné video, rychlost letu je iluzivní. Dráha letu a sestupná tendence je rovněž optický klam,“ vysvětlil Dantonio.

Už to tu bylo

Podobné záběry s údajným neidentifikovatelným objektem, který měl vletět do stejné sopky, se objevily už loni v listopadu. Pravost záznamu však tehdy zpochybnil specialista FBI Ben Hansen, podle něj bylo video následně upraveno. Dantonio zase tehdy přišel s variantou, že nešlo o UFO, ale o padající meteor.

Do vulkánu sopky prý spadlo UFO, tvrdí mexická televize

Reklama

Výběr článků

Načítám