Hlavní obsah

Mexický starosta za sebe na akce posílá kartonového dvojníka

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani kdyby se rozkrájel, nemůže být starosta všude. Ale můžu být aspoň všude vidět, řekl si zřejmě šéf mexického města Pichucalco. Na setkání se zdravotníky na počátku října za sebe poslal pouze podobiznu v životní velikosti vyřezanou z kartonu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fotografie zdravotníků zveřejnil na sociálních sítích jeden z jeho pracovníků. Starosta Moises Aguilar Torres, původním povoláním rovněž zdravotník, se nemohl na akci dostavit a tak pouze poslal své lidi a kartonovou podobiznu, zřejmě kvůli fotkám.

Případné poznámky, které měli zdravotníci připravené pro starostu, měli lidé sepsat na papír a předat úředníkům.

Mezi zdravotníky vzbudil starosta z kartonu pobouření, nejen kvůli tomu, že se nedostavil, ale že se chtěl takto snadno zviditelnit.

Jakmile začaly fotografie se starostou kolovat po sociálních sítích, obyvatelé začali připomínat, že to není zdaleka jediná akce, na které se starosta neobjevil a poslal za sebe papírového dvojníka.

Úřad starosty zprávu nepopřel. „Toto je způsob, jak starosta činí ta nejlepší rozhodnutí pro naše občany ve zdravotnickém sektoru, protože služba je jeho závazek,“ vysvětlil starostův poradce Bustamante Maza, který kartonového politika na akci přivezl a držel se celou akci v jeho blízkosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám