Hlavní obsah

Windows Media Player 11 již v listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft nebude vylepšovat dosavadní přehrávač Windows Media Player 10. Namísto toho převezme novou multimediální aplikaci přímo z OS Longhorn a uživatelům Windows XP ji v betaverzi poskytne už koncem tohoto roku, sdělila v pátek stránka Microsoft Blog Channel.

Článek

Další kousek z operačního systému Windows Longhorn se tedy dostane do rukou uživatelů Windows XP.

Původní plány Microsoftu pro přehrávač Windows Media Player (WMP) 11, který byl vyvíjen pod kódovým jménem "Aurora", totiž počítaly s jeho několika málo vylepšeními oproti minulé verzi. Tento nepatrně renovovaný WMP 10 se ale měl do systémů Windows XP dostat již koncem roku 2005.

Nový WMP 11, známý také jako "Polaris", je aplikací zcela novou. Nasvědčuje tomu zejména skutečnost, že byl vyvíjen zpočátku pouze pro systém Longhorn, za druhé také to, že se jeho finální varianta objeví až počátkem roku 2006.

Uvedení listopadové betaverze WMP 11 se časově kryje s příchodem OS Longhorn ve fázi druhé bety. Microsoft uvede Longhorn spolu s novou sadou kancelářských aplikací Office pravděpodobně v polovině příštího roku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám