Hlavní obsah

CES 2016: Chytré kartáčky mají děti naučit správně čistit zuby. Nadšeni budou i rodiče

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Čisti si zuby, nebo ti všechny vypadají! Tuto nebo velmi podobné věty slýchává většina dětí od svých rodičů dodnes. Možná už brzy ale nebude potřeba nikoho do ústní hygieny nutit. Společnost Kolibree totiž na největším světovém počítačovém veletrhu CES, který právě probíhá v Las Vegas, prezentovala chytrý kartáček, prostřednictvím kterého je možné ovládat hry na chytrém telefonu.

Foto: archív výrobce

Členové domácnosti mohou v jednotlivých hrát společně závodit.

Článek

„Kolibree dává rodičům zábavný nástroj, kterým mohou své děti naučit správně čistit zuby i ve velmi nízkém věku,“ uvedl v Las Vegas pro Novinky.cz Thomas Serval, šéf společnosti Kolibree.

Elektrický zubní kartáček se připojuje k chytrému telefonu nebo počítačovému tabletu prostřednictvím technologie bluetooth. Kompatibilní je přitom s platformou iOS od Applu, stejně jako s operačním systémem Android.

Foto: archív výrobce

Chytrý kartáček Kolibree

Díky zabudovanému pohybovému senzoru funguje kartáček v podstatě jako ovladač. Například u hry Go Pirate ovládají děti piráta běžícího po molu. Když si čistí zuby napravo, postavička na obrazovce chytrého telefonu nebo počítačového tabletu běží napravo. Když čistí zuby nalevo, běží zase nalevo.

Musí se přitom ale vyhýbat překážkám, běhat ze strany na stranu a sbírat mince. Hra je navržena tak, aby si dítě během dvou minut hraní vyčistilo správně všechny zuby.

Foto: archív výrobce

Ukázka ze hry Go Pirate

Go Pirate není jediná hra, která je pro chytré kartáčky k dispozici. Na veletrhu CES se ukázaly také Olympijské hry či Olly Splash, což je hra pojednávající o ponorce, která sbírá poklady pod hladinou oceánu. Některé tituly zase staví na známých pohádkách – děti si tak mohou zahrát bajku o lišce a vráně.

Zajímavé na celém herním konceptu je, že k jednomu smartphonu nebo tabletu je možné připojit klidně i více bezdrátových elektrických kartáčků. Jednotliví členové domácnosti tak mohou při čistění zubů mezi sebou klidně i soutěžit o to, kdo bude lepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám