Hlavní obsah

64-bitová Windows jsou pro viry ideální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé poslední 64-bitové verze operačního systému Windows XP Pro nebudou mít možnost nainstalovat antivirový systém společností McAfee či Symantec, uvedl ve čtvrtek server Vunet.com.

Článek

Software Norton Internet Security 2005 končí při instalaci do systému 64-bitových Windows XP Professional chybou, a tedy jej není možné do tohoto OS nahrát, uvedl Vunet.

Toto zjištění ostatně potvrzuje zpráva, již je možné nalézt na webových stránkách společnosti Symantec: "Symantec v současnosti neprodává žádný produkt určený běžnému spotřebiteli, který by byl certifikován pro použití s 64-bitovými procesory a operačním systémem."

Anketa
Těšíte se na nový operační systém Windows Longhorn? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

Velice podobný text je možno nalézt i na webu společnosti McAfee.

Symantec dříve zveřejnil informaci, podle které bude podporovat 64-bitový systém společnosti Microsoft. Není však jasné, kdy se tak stane, protože firma dosud konečné datumy uvedení vlastních 64-bitových antivirových systémů neuvedla.

Odhaduje se, že doba, za kterou Symantec nebo McAfee uvolní své antivirové softwary pro 64-bitová Windows XP Pro, bude počítána na 30 až 180 dnů.

Microsoft však 64-bitové verze systémů Windows XP Pro a Windows Server 2003 uvolnil již v pondělí [celá zpráva]. Společnost se rovněž chystá do konce roku 2005 vydat vlastní antivirovou aplikaci.

Nedostatečná míra ochrany 64-bitového Windows XP Pro ze strany antivirových společností a také zatím ještě velice ranné a neodladěné či dokonce chybějící ovladače přispívají k malému zájmu o nová 64-bitová Windows XP Pro.

Očekává se, že první schopné 64-bitové ovladače budou uvedeny až s příchodem systému Longhorn (přibližně v létě 2006).

Anketa

Těšíte se na nový operační systém Windows Longhorn?
Ano
36,4 %
Ne
18,6 %
Je mi to jedno
45 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 483 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám