Hlavní obsah

ČEZ chce postavit elektrárnu na východním Slovensku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetická společnost ČEZ chce postavit elektrárnu s očekávaným instalovaným výkonem až 400 megawattů ve výrobním areálu U. S. Steel Košice na východním Slovensku. Obě firmy podepsaly memorandum. Novinkám to potvrdil mluvčí společnosti Ladislav Kříž.

Článek

Skutečný instalovaný výkon včetně typu paliva vyplyne z realizační studie projektu, která by měla být připravena do konce prvního pololetí letošního roku.

U.S. Steel je součástí koncernu United States Steel a patří k předním výrobcům plochých válcovaných produktů ve střední Evropě. Společnost nedávno otevřela linku pro žárové pozinkování plechů v nejvyšší kvalitě pro automobilový průmysl.

Energetická skupina ČEZ provozuje elektrárny o celkovém výkonu více než 14 300 MW. Kromě České republiky působí firma v dalších deseti zemích střední a jihovýchodní Evropy.

ČEZ vlastní například jednu elektrárnu v bulharské Varně a dvě elektrárenské společnosti v Polsku. Nyní společně s místními partnery staví a modernizuje výrobní zdroj v bosenském Gacku. Na Slovensku hodlá ČEZ společně s maďarskou společností MOL postavit v bratislavské rafinerii elektrárnu zemní plyn s kombinovanou výrobou elektřiny a tepla o výkonu 800 megawattů.

Reklama

Výběr článků

Načítám