Hlavní obsah

Vlna horka sílí a žene teploty k 36 stupňům, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké tropické teploty až 36 stupňů Celsia lze o víkendu očekávat v Česku, varovali v sobotu meteorologové. Výstraha platí zejména pro neděli a navazuje na již dřívější varování před požáry. Důvodem je trvající teplé počasí bez srážek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zesiluje příliv teplého vzduchu od jihozápadu. V sobotu budou odpolední teploty v části středních a severních Čech a také na Plzeňsku v polohách pod 600 metrů nad mořem překračovat 31 stupňů Celsia,“ informovala Blanka Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu.

V neděli se podle výstražné předpovědi ve stejných místech mohou teploty vyšplhat k teplotám 33-36 stupňů Celsia. Pro ostatní oblasti kromě Moravskoslezského kraje a Jesenicka platí předpověď na 30-34 stupňů.

Vzhledem k trvajícím vysokým teplotám budou odborníci na počasí podle Gvoždíkové varování postupně upřesňovat.

Výstraha před vysokými teplotami následovala po varování před požáry z předešlých dní, které platí pro celé Česko.

Při tropických teplotách je nutné více než jindy myslet na dodržení pitného režimu a vyvarovat se nadmíru zátěžovým aktivitám, kdy hrozí kolaps organismu.

Meteorologové varovali před silnými bouřkami

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám