Hlavní obsah

Ošetřovatelku zabila kráva

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLANÁ

Několik dní si tachovští policisté lámali hlavu, kdo mohl zabít 48letou ženu z Ukrajiny. Její tělo s rozdrcenou hlavou nalezli v pátek na louce za Planou u Mariánských Lázní. Brutální zranění, které si nemohla způsobit sama, rozjelo vyšetřovací mašinérii, na jejímž konci bylo překvapivé rozuzlení. Do kolonky pachatel kriminalisté zřejmě napíší slovo kráva.

Foto: Petra Kulhánková
Článek

Právě několik stovek kilogramů vážící zvíře s největší pravděpodobností zaútočilo na svoji ošetřovatelku a ubilo ji k smrti. "Cizinku, která pracovala v místním statku, napadla na pastvě kráva. Zranila ji tak, že byla na místě mrtvá. Přesnou příčinu smrti budeme znát až po pitvě," řekl zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

Policisté se nejprve domnívali, že žena se stala obětí násilníka. "Všude kolem byly rozházené cáry jejího oděvu. Vypadalo to, jak kdyby z ní někdo strhl oblečení a pak ji utloukl. Žádní svědci nebyli, takže to pro nás byla záhada. Až později podle mechanismu zranění jsme začali prověřovat verzi napadení zvířetem, která se nakonec potvrdila. Kráva zřejmě nejprve ošetřovatelku nabrala na rohy a odhodila ji několik metrů. Potom na ni pravděpodobně zaútočila znovu," upřesnil policista, který má o případu informace.

Reakce se nedá předvídat

Reakci zvířete si nedokázala vysvětlit majitelka stáda Jitka Dudová. "Ošetřovatelka u nás pracovala dva měsíce. Krávy ráno vyháněla na pastvu a večer je zase zaháněla zpět do chléva. Zvířata nebyla agresivní. Nevím, co se stalo. Šetří to policie," uvedla Dudová. Podle klatovského veterináře Jiřího Zeleného se muselo zvíře dostat do nějakého stresu.

"Kráva mohla například chránit tele. Jsou to flegmatická zvířata, ale jakmile se jim někdo plete do života třeba tím, že je chce někam zahnat, musí být ošetřovatel velmi ostražitý. Jejich reakce jsou potom nevyzpytatelné," vysvětlil zvěrolékař.

Šéf tachovské agrární komory Stanislav Eberle řekl, že s takovým případem se ještě nesetkal. "Nic podobného na Tachovsku nepamatuji," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám