Hlavní obsah

Cenu České televize dostala Pampeliška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Cenu pro nejlepší film uvedený v sekci Fórum nezávislých - Cenu České televize - si z Karlových Varů odváží amerických snímek Pampeliška režiséra Marka Milgarda. Cenu udělolava České televize letos poprvé.

Foto: archiv autora

Kroměřížské kino Nadsklepí zve na němý film s živým hudebním doprovodem.

Článek

Porota složené z dramaturga ČT Michaela Málka, ředitele varšavského filmového festivalu Stefana Laudyna a novinářky Jolky Krásné vybírala ze 16 filmů, které vznikly v uplynulých letech.

"Mark Milgard si kromě uznání odveze z Karlových Varů cenu v podobě digitální kamery, již určitě využije při své práci," řekl dnes novinářům generální ředitel ČT Jiří Janeček.

Na MFF se režisér Milgard prezentuje svým celovečerním debutem Pampeliška. Film vypráví o dospívajícím chlapci, který vyrůstá mezi nekonečnými lány polí a oblohou. Nádherná příroda je však v naprostém kontrastu k jeho neuspokojivým rodinným poměrům.

Mark Milgard, který se zúčastnil karlovarského festivalu oprvé, nejdříve založil nezávislé hudební nakladatelství Lakeshore Picture, které vydalo řadu filmových soundtracků. Od roku 1999 se věnuje filmové scenáristice a režii.

Film Pampeliška bude na MFF uveden ještě dvakrát, a to v sobotu. Od 16:30 je připravena projekce pro novináře v kinosále A hotelu Thermal a pro veřejnost od 19:30 ve festivalovém kině Čas.

Reklama

Výběr článků

Načítám