Hlavní obsah

Už se popraly? Asiatky si vjely do vlasů kvůli nejlepšímu místu na focení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rčení vjet někomu do vlasů je zažité pro potyčky všeho druhu. Minulý týden se ale v tibetské Lhase jednalo o velmi doslovnou situaci. Před tamějším palácem se strhla bitka o lepší místo na focení. Někdo ale nakonec z politováníhodné situace profitoval.

Turistky se u čínského paláce Potála popraly o nejlepší místo k foceníVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Potyčka měla 4. října začít jako spor dvou žen o nejlepší místo na focení paláce Potála v hlavním městě Tibetské autonomní oblasti Čínské lidové republiky. Ve videu, zveřejněném agenturou AP, už si to ale ručně vysvětlují celkem čtyři Asiatky, zřejmě společnice původně zúčastněných žen.

Reakce okolních přihlížejících na spor se strkáním, taháním za vlasy a povykováním jsou různé. Někteří se potenciálně nebezpečnému chumlu žen rychle klidí z cesty, jiní přihlížejí, případně natáčejí nečekaně akční scénu v historických kulisách, a dva muži se po chvíli oddělují z davu a pokoušejí se zasáhnout.

Jedna žena to oportunisticky vyřešila po svém, a když se rvačka přesunula o pár metrů dál, strategicky si zabrala inkriminované místo a začala vesele pózovat s palácem.

Foto: Profimedia.cz

Palác Potála po setmění

Ženy si pro rvačku kvůli fotce vybraly obzvláště ostudné místo. Palác Potála, zimní palác dalajlámy s kořeny v sedmém století, symbolizuje tibetský buddhismus.

Ohromující palác

Komplex, zahrnující Bílý a Červený palác, se nachází na Červeném pahorku ve Lhase v nadmořské výšce 3700 metrů. Celý areál je od roku 1994 na Seznamu světového dědictví UNESCO.

FOTO: Na obřím buddhistickém sídlišti žije na 40 tisíc lidí

Cestování

V Bílém paláci je hlavní obřadní síň s trůnem dalajlámy. Nachází se v něm bezmála 700 fresek, 10 tisíc malovaných svitků a další umělecká díla.

Výše na hoře se nachází Červený palác, kde jsou hlavní buddhistické síně s pozlacenými pohřebními stúpami minulých dalajlámů. Má se v něm nacházet až tisíc síní k meditaci. V tomto případě by ale výtržnicím stačily čtyři místnosti, kde o sobě přemýšlet.

Po střeše světa se rozjel první vysokorychlostní vlak

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám