Hlavní obsah

Pražskou Bertramku tradičně oživí švýcarská horská slavnost

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpabzug je tradiční švýcarská horská slavnost, která předznamenává konec léta a začátek podzimu. Svátečně nazdobené krávy se v tomto období svádějí z kopců do údolí a horalové si poté užívají folklórní zábavu. Ta o víkendu již pošesté navštíví Prahu.

Foto: Švýcarská turistická centrála

Kráva s pestrými ozdobami na loňském Alpabzugu.

Článek

Na pestrý sobotní program, který se odehraje od 13:00 v parku Bertramka na Praze 5, se můžete naladit už pátek při vystoupení folklorní skupiny z regionu Adelboden. Akordeony se rozezní u hotelu Mosaic House.

Foto: mojesvycarsko.com

Jak se vyrábí sýr, zajímá dospělé i děti.

Po celý víkend, tedy od pátku až do neděle, budou v Kavárně Kočičí na ochutnání švýcarské pochoutky. Na Náplavce si v sobotu přijdou na své hlavně milovníci lahodných švýcarských sýrů. V rámci farmářských trhů tam budou k dispozici u stánku Swiss Cheese. Restaurace Žofín Garden v neděli nabídne švýcarský brunch.

Foto: mojesvycarsko.com

Bernardýní fenka Baruška

Hlavní program navštivte v již zmíněném parku Bertramka, trefíte tam buď z NH Hotelu Praha nebo z ulice Mrázovka. Nahlédnete do procesu výroby alpského sýra, který budete moci také okoštovat společně s dalšími švýcarskými specialitami. Prohlédnete si barevně vyzdobené krávy, bernardýna Barušku a vyzkoušíte jízdu na lanovce... Spousta zábavy bude nachystána i pro nejmenší účastníky. Celý program si pročtěte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám